Martin Jansen, Welkoop: ‘Onze huid is dikker geworden’

30 dec, 06:02 Winkels Ted Walker Fotografie
Martin Jansen (zwaaiend op de achtergrond) tijdens de kerstbomenactie eerder deze maand.
Martin Jansen (zwaaiend op de achtergrond) tijdens de kerstbomenactie eerder deze maand.

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG ,,Het was een raar jaar, 2020. Ik heb regelmatig met tranen in mijn ogen in de winkel gestaan. Je maakt je zorgen om de gezondheid van je personeel, je gezin thuis want je wilt hen niet besmetten en hoe behoud je je klantvriendelijkheid”, blikt Martin Jansen, bedrijfsleider van de Welkoop Woudenberg terug.

Zijn personeel werd uitgescholden, in het gezicht gespuugd en onaardig behandeld tijdens de eerste periode van corona-maatregelen.

,,Ik heb me verbaasd over de scheldwoorden die mijn mensen te horen kregen. En dat terwijl we, ondanks de aanpassingen die we als winkel moesten nemen, altijd klantvriendelijk zijn gebleven. Er waren nare opmerkingen over het verplichte winkelkarretje, handen ontsmetten en de vaste route door onze Welkoop. En dat terwijl dat in iedere winkel het geval is, zou ik zo denken”, verbaast hij zich.

Er was zelfs iemand die expres aan zijn pinpas likte, als demonstratief gebaar. Om een en ander in goede banen te leiden, koos Jansen ervoor om beveiligers voor de deur te zetten die het deurbeleid overbracht..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.