Ondernemers buurgemeenten willen ook wel een ‘shoplicht’

19 apr, 15:45 Winkels heliflight.nl
Winkeliers in het centrum van Scherpenzeel zijn enthousiast over het 'shoplicht'.
Winkeliers in het centrum van Scherpenzeel zijn enthousiast over het 'shoplicht'.

SCHERPENZEEL De ondernemers in Scherpenzeel mogen van de gemeente sinds vorige week woensdag bij wijze van proef werken met een ‘shoplicht’. Rood betekent niet naar binnen, groen is welkom voor de klant. 

Winkeliers en consumenten zijn razend enthousiast over de invoering van het shoplicht, waardoor bezoekers weten of ze naar binnen mogen en spontaan klantenbezoek op een veilige manier weer mogelijk is. Hoewel ondernemersverenigingen in buurgemeenten zich graag zouden willen aansluiten bij de Scherpenzeelse pilot, blijken hun gemeentebesturen nog niet erg enthousiast van het idee.

GEEN ONDERMIJNING, MAAR VERFIJNING ,,Ik begrijp de aarzeling van gemeenten wel, want wat we doen is natuurlijk een beetje de randjes opzoeken van wat mogelijk is met de huidige coronamaatregelen’’, zegt wethouder economische zaken Gerard van Deelen. De SGP-er zegt heel trots te zijn dat burgemeester Eppie Klein desondanks is ingegaan op het ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.