Ondernemers: gemeente, sluit convenant over coronaregels

7 jan, 15:31 Winkels No256
Dameskledingwinkel No256 in Scherpenzeel.
Dameskledingwinkel No256 in Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL Ondernemers in het centrum van Scherpenzeel roepen het gemeentebestuur en burgemeester Wimar Jaeger ertoe op om een convenant met hen te sluiten, waardoor het mogelijk wordt om de corona-maatregelen op een veilige manier te versoepelen in het dorp.

Dit convenant zou, volgens hun voorstel, moeten gelden zolang er landelijke corona-lockdown-maatregelen zijn. In winkels, horecagelegenheden en kapperszaken zou het werk daardoor ook tijdens een, al dan niet gedeeltelijke, lockdown kunnen doorgaan. 

SHOPLICHT De ondernemers stellen bijvoorbeeld voor om het ‘shoplicht’, dat eerder in Scherpenzeel werd gebruikt om het aantal klanten te regelen, opnieuw in te voeren in winkels. Een horecanemer zou volgens het voorgestelde convenant een maximaal aantal gasten mogen toelaten. Terwijl een kapsalon zou moeten toezien op een goede spreiding van het aantal klanten over een werkdag. 

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.