De huizenmarkt zit op slot, ‘drama’ voor starters

25 mei, 06:28 Wonen Gemeente Scherpenzeel
Een impressie van een mogelijk nieuw project voor starterswoningen in Scherpenzeel-Zuid.
Een impressie van een mogelijk nieuw project voor starterswoningen in Scherpenzeel-Zuid.

SCHERPENZEEL De huizenprijzen zijn torenhoog. De omloopsnelheid van woningen ligt net zo hoog. En starters vallen vaak buiten de boot. De gemeente Scherpenzeel biedt een starterslening als opstapje. Maar er is meer nodig, signaleren ook makelaars. De markt zit op slot.

Senioren kunnen niet verhuizen naar een voor hen geschikte woning, waardoor zij blijven zitten in hun ruime eengezinswoningen.

Hierdoor kunnen gezinnen niet groter gaan wonen en komen starters niet in de buurt van een eigen huis. Ook is duidelijk dat Scherpenzeel in trek is in een ruime regio rondom het dorp. Woon-werkafstand speelt een minder grote rol in coronatijd en dat zie je terug in de zoekradius van woningzoekers. Terwijl Scherpenzeelse jongeren en starters juist graag in hun eigen dorp willen blijven.

BEWEGING IS NODIG Hans Polinder, beleidsmedewerker Wonen en Welzijn bij de gemeente Scherpenzeel signaleert ook dat er beweging nodig is in de woningmarkt. ,,Toen in 2020 de Woonvisie werd opgesteld, he..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.