Inmiddels is dit het pand waar Connie van Winssen haar kunstwinkel opent in september. Ze geeft graag ook haar plaatsgenoten de kans om te exposeren. ,,Schilderijen, beeldhouwwerk of glas in lood. Iedere kunstenaar is welkom”.

[ERUIT GEBOORD] Van Winssen is met haar man Willem afkomstig uit Westbroek. Ze zocht na haar pensionering een nieuw project. Bij haar in de woonkamer hangt de tekst ‘If not now… When?’ en dat is hen op het lijf geschreven. ,,We zijn geen types om nu we in de zestig zijn achter de geraniums te gaan zitten”, lacht ze. Echtgenoot Willem heeft de verbouwing ter hand genomen en de hele vloer eruit geboord. ,,Het vloeroppervlak van 220 vierkante meter moest geïsoleerd worden en daarom moest de vloer uitgehakt worden. Dat was een klus van een jaar”, geeft hij aan.

[PERFECT] Zijn vrouw die kunstenares is, heeft veel schilderijen opgeslagen staan. ,,Ik zocht een woonhuis met een winkelmogelijkheid erbij. Ik zocht eerst in de provincie Utrecht en later iets erbuiten. En toen kwam ik dit pand in Scherpenzeel tegen. Dat was perfect. Ik ben na die tijd ook nooit meer zo’n goede locatie tegengekomen, moet ik zeggen”. Al was er wel een grondige verbouwing nodig, het echtpaar zag het zitten. ,,Ik heb direct een indeling voor de woning gemaakt en die is nagenoeg ook zo geworden”, aldus Van Winssen. Ook hun vorige woning in Westbroek waar ze tientallen jaren hebben gewoond, ontwierp zij. De eerste drie maanden reden ze heen en weer van Westbroek naar Scherpenzeel. Daarna is het stel op de bovenverdieping gaan wonen. Inmiddels is de benedenverdieping af en ook de winkel nadert zijn voltooiing. De planning is dat er in totaal drie jaar gespendeerd moet worden aan het huis en de tuin. Man Willem is technisch tekenaar en dat is een goede aanvulling voor dit project.

[GEEF JE OP] De kunstwinkel wordt begin september geopend en zal kunst van Van Winssen en andere wisselende kunstenaars uit haar netwerk bevatten. ,,Het lijkt me erg leuk om, voordat ik officieel open, ook kunst van Scherpenzeel en omstreken te exposeren. Daarom nodig ik iedereen uit om zijn of haar kunst te exposeren bij mij in de winkel in de eerste twee weken van augustus. Dus schilder, beeldhouw, boetseer of teken je, maak je glas- of textiel objecten, fotografeer je of beoefen je een andere tak van kunst en wil je graag aan je mededorpsbewoners laten zien wat je maakt, geef je dan op. Gezien het verwachte aantal deelnemers kunnen jullie maar één werk per persoon exposeren”, roept ze haar dorpsgenoten op. Ook kunstenaars uit omliggende plaatsen zijn van harte welkom in haar kunstwinkel.

[][Stuur voor 18 juli een mail naar info@connievanwinssen.nl met daarin naam, adres en telefoonnummer, een korte introductie en foto van jezelf en een foto en beschrijving van het werk (afmeting, medium). Er zijn geen kosten aan verbonden.