Amazone Janneke Boonzaaijer helemaal klaar voor eerste Olympische deelname

29 jul, 12:11 Overig Privéfoto
Janneke Boonzaaijer poseert samen met haar moeder Ria, die als groom verantwoordelijk is voor de verzorging van paard Champ de Tailleur, bij de bekende olympische ringen.
Janneke Boonzaaijer poseert samen met haar moeder Ria, die als groom verantwoordelijk is voor de verzorging van paard Champ de Tailleur, bij de bekende olympische ringen.

TOKIO/RENSWOUDE Na een vlekkeloze voorbereiding zijn de Olympische Spelen voor Janneke Boonzaaijer vandaag begonnen. De 24-jarige amazone uit Renswoude, die de komende dagen uitkomt op de eventing, heeft de veterinaire keuring van paard ACSI Champ de Tailleur inmiddels achter de rug. ,,Het hoofddoel de komende dagen is zo min mogelijk fouten maken en maandag finishen.”

Boonzaaijer heeft intensieve dagen in Tokio achter de rug. Voor haar vertrek maakte zij zich vooral zorgen over de lange vlucht. Ze was benieuwd hoe haar paard ACSI Champ de Tailleur de reis zou verteren. ,,Hij heeft wel wat stress gehad, daardoor was ie ook wel wat afgevallen”, zegt Boonzaaijer, die de eerste dagen na de aankomst met haar schimmel dus rustig aan deed. ,,Maar inmiddels is Champ gewend, helemaal happy. Daardoor ben ik zelf ook heel relaxt.”

Wel gaat het er in Tokio uiteraard anders aan toe dan in Renswoude, waar ze op hippisch centrum De Schalm woont, traint en werkt. ,,Als ik thuis opsta, ben ik binnen tien minuten in de stal. Nu zit ik op ongeveer drie kwartier reizen afstand van Champ. Dat is nog een beetj..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.