‘Een roemruchte naam in het amateurvoetbal’

4 aug, 07:52 Voetbal Guido de Boer
Jaro van Rootselaar voor de ingang van sportpark De Bree-West: ,,Ik heb bij Valleivogels lief en leed meegemaakt, vrienden gemaakt, plezier gehad."
Jaro van Rootselaar voor de ingang van sportpark De Bree-West: ,,Ik heb bij Valleivogels lief en leed meegemaakt, vrienden gemaakt, plezier gehad."

SCHERPENZEEL Uren, dagen als het moet, kan Jaro van Rootselaar over Valleivogels vertellen. De Scherpenzeelse voetbalvereniging bestond op 1 augustus op de kop af 75 jaar. ,,De club is nog steeds heel belangrijk in mijn leven.”

Valleivogels mag met 75 lentes dan nog springlevend zijn, Van Rootselaar weet dat hij zijn langste tijd er wel op heeft zitten. ,,Ik zit al een tijd in blessuretijd”, stelt hij droogjes vast, waarna hij opsomt hoe slecht hij een paar jaar geleden lag. Darmkanker. Nierkanker. Huidkanker. ,,Ik heb in totaal 240 uur chemo en 33 bestralingen gekregen.” In die periode besefte hij hoe mooi een voetbalclub is. Zoveel kaarten en berichten kreeg Van Rootselaar destijds, het was ongekend. 

En hij is er nog steeds, al is het soms behelpen. Door de kanker is Van Rootselaar zijn rechterheup nagenoeg verloren. Lopen gaat moeizaam. Maar daar hoor je hem niet over. Op donderdagen en op zaterdagen, ook tijdens de zomerstop, rijdt hij in zijn..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.