Wielerronde Scherpenzeel ‘pakt flink uit’

23 jun, 07:00 Wielrennen Wil Weerd
De finish van de funklasse in 2021: Timon Besselsen klopt in de sprint Scherpenzeler Arco Herrebout (links) met nipt verschil.
De finish van de funklasse in 2021: Timon Besselsen klopt in de sprint Scherpenzeler Arco Herrebout (links) met nipt verschil.

SCHERPENZEEL Grootser van opzet dan ooit. Naast de ‘vaste ingrediënten’ is het programma van de tiende Wielerronde van Scherpenzeel op zaterdag 2 juli uitgebreid met onder meer het Vuelta-café, een clinic voor vrouwen én een toertocht, georganiseerd door Het Scherpe Woud. ,,We pakken voor de tiende editie flink uit”, vertelt Bas Vlug.

Het wielerfestijn, georganiseerd door de Ondernemersvereniging Scherpenzeel, staat als een huis. Vorig jaar, toen de vergunningverlening in het eerste weekend van juli vanwege de coronaperikelen dwarslag, lukte het de achtkoppige wielercommissie om de editie naar het najaar te verplaatsen. Daarmee zette Scherpenzeel zich goed op de kaart, mede omdat de YouTubers van ‘Tour de Tietema’ besloten om in ons dorp van start te gaan. ,,Het was sowieso al prachtig dat we het evenement alsnog door konden laten gaan, uiteraard ook met dank aan tientallen vrijwilligers”, vertelt Vlug, die de PR voor zijn rekening neemt.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.