Afbeelding
WH fotografie.

Man sticht brand in woning arbeidsimmigranten

10 december 2022 om 01:03 Brand

SCHERPENZEEL De politie heeft vrijdagmiddag een man in de handboeien geslagen in verband met een brand in een woning aan de Stationsweg in Scherpenzeel. De man wordt verdacht van brandstichting. Hij is voor verhoor overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem. 

De brandweer rukte vrijdagmiddag rond 14.55 uur met meerdere voertuigen uit voor de woningbrand. Ondanks dat het vuur op meerdere plaatsen woedde, had de brandweer de situatie snel onder controle. In de woning wonen arbeidsmigranten, zij waren ten tijde van de brand niet aanwezig. 

Uit een buurtonderzoek van de politie bleek dat diverse buurtbewoners voor de brand iemand hadden zien weglopen. Zij vermoedden ook dat die persoon iets naar binnen had gegooid. Na ruim een half uur meldde een man zich bij de politie, die gaf in het Engels aan dat hij de brand had aangestoken. Hij werd gelijk aangehouden, Over zijn achtergrond en motieven is nog niets bekend gemaakt.

De bewoners van het pand waarin de brand woedde, kunnen de woning voorlopig niet in. Zij zijn opgevangen door de politie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie