Afbeelding
Opsporing Verzocht

Stak deze man autobanden lek in Scherpenzeel?

Misdaad

SCHERPENZEEL In juni 2020 zijn meer dan twintig keer autobanden lek gestoken in Lunteren, Bennekom en Scherpenzeel. De politie heeft dinsdag in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond van een man die verantwoordelijk wordt gehouden voor vernielingen aan meerdere SUV’s.

De vandaal is op beeld vastgelegd toen hij toesloeg in Lunteren. In de nacht van 3 op 4 juni stak hij daar aan de Maalderij banden lek van drie auto’s, alle drie SUV’s. Of deze man bij meer van de vernielingen betrokken is geweest, wordt onderzocht.

,,Laat het weten als u een idee heeft wie de bandensteker kan zijn”, zegt de politie. ,,Ook als u de verdachte mogelijk in verband kunt brengen met soortgelijke incidenten in de regio, hoort de politie dat graag van u. Behalve dat het meestal om SUV’s gaat, lijkt er geen duidelijk verband te zijn tussen de verschillende zaken. Weet of vermoedt u iets over de dader of diens motief, geef het alstublieft door.”

Tips kunnen worden doorgegeven via de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800-6070, via Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800-7000 of via het online tipformulier van de politie.

advertentie