Politie waarschuwt voor ‘bankhelpdeskfraude’ in regio Scherpenzeel

12 aug, 12:03 Misdaad Politie
Afbeelding

SCHERPENZEEL/BARNEVELD In de gemeente Scherpenzeel en de directe regio vinden de laatste weken veel gevallen van zogenoemde bankhelpdeskfraude plaats. In juli en in de eerste week vond deze vorm van oplichting via internet in totaal dertien keer plaats in deze regio, volgens de politie is dit opvallend vaak. De totale schade loopt in de tienduizenden euro’s.

Slachtoffers komen uit Barneveld, Voorthuizen, Scherpenzeel en Nijkerk. Met name in de laatste week van juli vonden er opmerkelijk veel van dit soort zaken plaats, aldus de politie. Een man van 72 uit Barneveld raakte 2000 euro kwijt, een andere Barnevelder (75) werd opgelicht voor bijna vierduizend euro.

Zij werden slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Oudere mensen worden in dit soort gevallen telefonisch benaderd door iemand die zich voordoet als medewerker van een bank. ,,Ze krijgen te horen dat er frauduleuze transacties zijn gevonden op hun bankrekening”, zegt politiewoordvoerder Sven Strijbosch. ,,Hen wordt aangeboden om hun banksaldo veilig te stellen, bijvoorbeeld op een zogenoemde kluisrekening. Dat is uiteraard een rekening van d..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.