Langdurige opvang in ‘Villa’ gemeentehuis

29 jun, 07:00 Maatschappelijk Foto: Gemeente Scherpenzeel
Remco Peeters: ,,De Scherpenzeelse samenleving heeft al heel veel gedaan.”
Remco Peeters: ,,De Scherpenzeelse samenleving heeft al heel veel gedaan.”

SCHERPENZEEL De eerste vijf Oekraïners hebben vorige week donderdagmiddag hun intrek genomen in de ‘villa’, het deel van het Scherpenzeelse gemeentehuis dat is omgebouwd tot woonvoorziening voor vluchtelingen. De ambtenaren die er voorheen werkten, zijn verkast naar de zogenoemde ‘Buitenplaats’, het hoofdgebouw van het gemeentehuis, of werken voortaan juist vanuit de werf. ,,De Oekraïners die erin trekken, komen hier voor langere tijd wonen.”
Dat zegt Remco Peeters, die namens de gemeente Scherpenzeel de opvang in het gemeentehuis coördineert. Sinds begin mei fungeerde het voormalige supermarktpand van de Aldi aan de Dorpsstraat als crisisnoodopvangplek, waar plaats was voor maximaal tachtig vluchtelingen. ,,De mensen die daar opgevangen werden, verbleven er gemiddeld twee of drie dagen. Ondertussen werd dan voor hen verder gezocht naar een opvangplek waar ze voor een langere periode terecht zouden kunnen”, legt Peeters uit.

SLUITING De villa van het gemeentehuis is zo’n locatie. Vorige week zaterdag sloot dan ook de crisisnoodopvang aan de Dorpsstraat, wat de gemeente de tijd gaf om de ‘villa’ helemaal gereed te maken. ,,Banken, stoelen, tafels, speelgoed en noem verder maar op; voor het inrichten van de crisisnoodopvang hebben veel Scherpenzelers spullen beschikbaar gesteld. Na sluiting van het oude Aldi-pand hebben we met deze spullen de villa ingericht”, schetst Peeters.

De ombouw van het pand, dat in gebruik was als kantoorruimte voor ambtenaren, naar woonfunctie is relatief snel verlopen. ,,We hebben wat bouwkundige aanpassingen laten doen. Daarnaast is er een grote keuken met vier fornuizen gekomen. Verder zijn de drie verplaatsbare douch..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.