Afbeelding
AberMedia

Scherpenzeler (29) ernstig gewond bij ongeval in Barneveld

19 februari 2024 om 20:29 Ongeval

SCHERPENZEEL/BARNEVELD Na een botsing met twee auto’s op de kruising van de Thorbeckelaan en de afrit en oprit van de A30 in Barneveld is een 83-jarige inwoner van Voorthuizen overleden. De man raakte onwel en werd gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Een 29-jarige Scherpenzeler raakte ernstig gewond.

Het ongeluk gebeurde maandagmiddag kort na half zes. De Voorthuizenaar reed volgens de politie met zijn vrouw op de A30 toen hij zich plotseling niet lekker voelde. Daarom nam hij de afslag naar de Thorbeckelaan om binnendoor naar Voorthuizen te rijden.

Volgens getuigen reed de donkergrijze auto waarin het echtpaar zat bovenaan de afrit hard rechtdoor, richting de oprit naar de A30 aan de overkant. Daarbij werd een passerende Mercedes op de Thorbeckelaan, bestuurd door de Scherpenzeler, hard tegen de zijkant geraakt. 

BEKNELD De auto van het echtpaar kwam met veel schade aan de voorzijde op de oprit tot stilstand, de Mercedes schoot door de klap van de weg en belandde in een bosschage. De bestuurder uit Scherpenzeel zat ruim een half uur bekneld en werd door de brandweer bevrijd. De 29-jarige is met hoofdletsel en botbreuken naar het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht gebracht.

ONWEL Na de aanrijding stapte de bestuurder uit Voorthuizen uit zijn auto en ging op de passagiersstoel van een grijze Fiat zitten, die in de bocht naar de oprit stilstond. Toen de politie ter plekke kwam, was de Voorthuizenaar nog aanspreekbaar, maar hij werd daarna onwel en zakte weg. Ondanks reanimatie is de man ter plekke overleden. Zijn 74-jarige vrouw liep letsel op aan een arm en hand en is naar het ziekenhuis gebracht.

Er werden naast politie en brandweer meerdere ambulances opgeroepen. Een traumahelikopter heeft een arts afgezet, een tweede traumahelikopter werd afgemeld. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Er zijn beelden van de dashboardcamera van een vrachtwagen.


AberMedia

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie