Een 16-jarig meisje is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval in de Dorpsstraat van Renswoude.
Een 16-jarig meisje is dinsdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval in de Dorpsstraat van Renswoude. AS Media

Meisje (16) op de fiets verongelukt in Renswoude; Gemeente leeft intens mee

24 oktober 2023 om 09:35 Ongeval

RENSWOUDE Bij een ernstig ongeval op de Dorpsstraat in Renswoude is dinsdagochtend een 16-jarig meisje uit Renswoude zwaargewond geraakt en kort daarna overleden.

De toedracht van het dodelijke ongeval is nog niet bekend. Duidelijk is dat het meisje op de fiets ter hoogte van een voetgangersoversteekplaats in aanraking kwam met de aanhanger van een bestelbus. Dat gebeurde rond zeven uur.

TRAUMATEAM

Ter ondersteuning van het ambulancepersoneel werd een traumateam opgeroepen. Dat team werd per helikopter ingevlogen. Het slachtoffer werd door het medisch personeel behandeld, maar de hulp mocht niet baten.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval.

REACTIE BURGEMEESTER

Burgemeester Petra Doornenbal laat op de website van de gemeente Renswoude weten intens mee te leven met familie van het verongelukte meisje. ,,Er is onvoorstelbaar veel leed bij de familie van het slachtoffer. Op dit moment is het onderzoek door de politie nog in volle gang. Dit is niet het moment om in te gaan op vragen omtrent de oorzaak van dit ongeval. Wij leven intens mee met de ouders en broertjes van het slachtoffer.’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie