Afbeelding
112Heuvelrug.nl

'Geen stormschademeldingen in Scherpenzeel en Renswoude'

Overig

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Winterstorm Ciara heeft zondag vooralsnog nog niet veel tot meldingen geleid voor de brandweerkorpsen van Scherpenzeel en Renswoude.

Het hoogtepunt van de zware storm moet nog komen. Vanaf 20.00 uur tot 23.00 uur geldt code oranje voor de provincies Utrecht en Gelderland. De piek van de storm is dan. De ANWB roept op om vandaag niet de weg op te gaan. 

De buienlijn trekt komende uren van noordwest naar zuidoost over het land. Landinwaarts is de windkracht voor de buienlijn uit 6-7 Bft. met windstoten van 80-100 km/uur. Tijdens de passage van de buienlijn haalt de wind ineens heel hard uit met windstoten van 120 tot mogelijk 130 km/uur. Juist deze plotselinge snelheidstoename zal veel schade veroorzaken. Nadat de buienlijn is gepasseerd luwt de wind. Dit gebeurt rond middernacht als laatste in Limburg.

Door de stormschade die al is ontstaan en ook in de komende uren nog zal ontstaan moet rekening gehouden worden met een zware maandagochtendspits. Bomen kunnen omwaaien en op het spoor terecht komen

advertentie
advertentie