Afbeelding
Politie

Fietsendieven slaan toe tijdens kerkdienst in Scherpenzeel

Overig

Het tweetal stal op zondagavond 28 februari vlak voor een kerkdienst drie op het Kerkplein gestalde en afgesloten elektrische fietsen. Het ging om een wit/zwarte Sparta herenfiets, een kobaltblauwe Gazelle damesfiets en een zwarte Gazelle herenfiets. De rijwielen waren tussen 18.00 en 18.30 uur bij de kerk neergezet. Na de kerkdienst constateerden de drie kerkbezoekers dat hun e-bikes waren gestolen. 

[SCHERPENZEEL] Bij de opsporing van twee fietsendieven die hun slag sloegen in Scherpenzeel, heeft de politie de hulp ingeroepen van het publiek. De politie heeft de signalementen van man en een vrouw verspreid en vraagt ook om meer informatie over een witte bestelbus die ten tijde van de diefstal op het Kerkplein is gezien. 

Bewakingscamera’s hebben de diefstallen vastgelegd. Te zien is dat kort na vijf over half zeven een man en een vrouw uit de richting van de Marktstraat komen aanlopen. Zij lopen direct naar de gestalde fietsen. De man maakt het slot van een gestalde damesfiets kennelijk met een loper open, terwijl de vrouw de fiets bij het stuur vasthoudt. Als het slot open is, loopt de man weg in de richting van de Marktstraat. De vrouw haalt de fiets uit het fietsenrek, stapt erop en rijdt weg de Marktstraat in. De man blijft even op de hoek van het Kerkplein en de Marktstraat staan en loopt dan opnieuw naar de bij de kerk gestalde fietsen. Daar loopt hij, buiten het zicht van de camera, naar het andere fietsenrek. Hij opent een derde e-bike en neemt deze mee. 

Net voordat de diefstallen plaatsvonden, reed er een witte bestelbus langs het Kerkplein. Mogelijk dat de fietsendieven die hebben gebruikt om de gestolen e-bikes daarin mee te nemen.

Het signalement van de man: Stevig/gezet postuur, lichte huidskleur, 1.70-1.80 meter lang, vermoedelijk licht gekleurde lange broek, vermoedelijk licht gekleurde jas, licht gekleurde schoenen, wit mondkapje, donker haar en kalend bovenop het hoofd. Zijn leeftijd ligt tussen de 30 en 40 jaar.

Het signalement van de vrouw: Enigszins stevig postuur, lichte huidskleur, 1.60-1.70 meter lang, vermoedelijk licht gekleurde lange broek, opvallend geruite jas tot op de heup en lichte schoenen met donkere zolen, lang haar tot op de billen in een staart, blond en licht krullend haar. Opvallend was ook een groot wit haarelastiek. Haar leeftijd ligt tussen de 20 en 25 jaar.

Wie meer informatie heeft over de diefstal, kan een tipformulier invullen op de website politie.nl.


advertentie