De vernielde achterruit van de auto van Erwin Pul.
De vernielde achterruit van de auto van Erwin Pul. Erwin Pul

‘Stop met het slopen van andermans spullen’

18 oktober 2022 om 12:04 Overig

SCHERPENZEEL ,,Iemand moet met een behoorlijke klap tegen de achterruit van mijn auto zijn geknald met zijn hoofd, want ik vond een pluk blond haar op de achterklep van mijn auto’’, vertelt Erwin Pul. 

Hij ontdekte zondagochtend dat de ruit van zijn auto eruit lag en dat de achterbumper en klep beschadigd zijn. ,,Het glas lag tot aan de voorstoelen.’’ Zijn auto had hij dit weekend geparkeerd aan het Oosteinde, ter hoogte van de speeltuin. Pul plaatste een oproep op Instagram en Facebook om je te melden als je er meer van weet. ,,Als je iets kapot hebt gemaakt, meld het dan. Ik begrijp best dat dit kan gebeuren als je met een groepje uitgaat en hebt gedronken - we zijn allemaal wel eens dronken geweest -, maar dan moet je de volgende dag ook zo stoer zijn om je te melden.’’ 

OPHOUDEN Het gaat hem niet om het geld en hij is ook niet kwaad, geeft hij aan. Hij wil alleen weten hoe het zit, wat er is gebeurd. De afgelopen vier weken is het vaker raak geweest aan het Oosteinde: er is een baksteen op een autoruit beland, er zijn autospiegels vernield en er zijn houten fietsen kapot gemaakt. ,,Dat moet een keer ophouden. Stop met het slopen van andermans spullen’’, zegt hij. 

Van de beschadiging van zijn eigen auto heeft Pul aangifte gedaan bij de politie. ,,Maar zij zeiden dat ze er weinig mee kunnen.’’ Daarom doet Pul nogmaals de oproep om zich bij hem te melden als je meer van weet wat er afgelopen zaterdag op zondagnacht is gebeurd via 06-53840162. 

AANGIFTE Bij de politie Oost-Nederland is het afgelopen weekend geen melding geregistreerd aan het Oosteinde in Scherpenzeel, laat politiewoordvoerder Chantal Westerhoff desgevraagd weten. ,,Er is geen incident aangemaakt’’, zegt ze. Erwin Pul vermoedt dat de aangifte nog niet goed in het systeem is gezet, want hij heeft wel van de politie tegenbericht gehad dat zijn aangifte is geregistreerd. ,,Fred Comans, de wijkagent van Scherpenzeel, zou me nog bellen’’, zegt hij. 

Aan het Oosteinde in Scherpenzeel zijn volgens de politie Oost-Nederland twee incidenten gemeld op zaterdag 24 september van dit jaar. Daarbij ging het om de melding van een bestelauto, waarbij een spiegel was afgebroken en van een steen op de voorruit van auto, waardoor de ruit was gebarsten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie