Cursus Parent Skills

20 december 2018 om 14:17 lokaal Deel je nieuws

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Scherpenzeel organiseert dit voorjaar een interessante cursus voor ouders met kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Deze cursus bestaat uit vier avonden met praktische ideeën voor een oplossingsgerichte opvoeding. De cursus is geïnspireerd op 'Kids Skills'; een oplossingsgerichte methode om kinderen te helpen bij het overwinnen van allerlei problemen. 

Tijdens de cursus krijgt u een aantal praktische handvatten voor de opvoeding van kinderen, die ook heel bruikbaar zijn in de communicatie met volwassenen. Er worden verschillende praktische oefeningen gedaan en u kunt uw ervaringen hierover met andere ouders delen. Het is dus ook een uitstekende gelegenheid om (nader) kennis te maken met andere ouders en van elkaars ervaringen te leren. Het heeft de voorkeur om deze avonden te volgen met een medeopvoeder (partner, oma, zus, vriendin etc.).

Deze cursus bestaat uit vier avonden met praktische ideeën voor een oplossingsgerichte opvoeding. De cursus is geïnspireerd op ‘Kids Skills’; een oplossingsgerichte methode om kinderen te helpen bij het overwinnen van allerlei problemen. Tijdens de cursus krijgt u een aantal praktische handvatten voor de opvoeding van kinderen, die ook heel bruikbaar zijn in de communicatie met volwassenen. Er worden verschillende praktische oefeningen gedaan en u kunt uw ervaringen hierover met andere ouders delen. Het is dus ook een uitstekende gelegenheid om (nader) kennis te maken met andere ouders en van elkaars ervaringen te leren. Het heeft de voorkeur om deze avonden te volgen met een medeopvoeder (partner, oma, zus, vriendin etc.).

De volgende onderwerpen komen aan bod: 15 januari Reageren op ongewenst gedrag van kinderen, uitnodigen tot positief gedrag 29 januari Effectief reageren en communiceren (via ‘vuist- en wenshand’) 12 februari Wel of geen straf? Kinderen coachen verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties 5 maart Creatieve manieren om kinderen te helpen hun problemen op te lossen.

Praktische informatie 

Wanneer: Dinsdag avond 15 en 29 januari en 12 februari en 5 maart 2018. Van 19.30 tot 21.20 uur. Waar: Het Foort (CJG 1e verdieping,) Vijverlaan 4 Scherpenzeel Door: Sonja Enters en Ine Grootelaar van CJG Scherpenzeel Opgeven: Voor 10 januari 2019 via de website www.cjg.scherpenzeel.nl. Voor: (groot)ouders /opvoeders van kinderen tussen 2-12 jaar.

 

advertentie
advertentie