De Grote Kerk in Scherpenzeel in kerstsfeer
De Grote Kerk in Scherpenzeel in kerstsfeer Wilfred Folmer

Festival of Lessons and Carols in Scherpenzeel dit keer online

6 december 2021 om 07:39 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 11 december wordt in de Grote Kerk in Scherpenzeel opnieuw een Festival of Lessons and Carols gehouden. Dit keer zal deze kerstviering in Engelse stijl uitsluitend online te volgen zijn.

Even leek het spannend of het Festival dit jaar met eventuele coronamaatregelen wel door kon gaan. Dat bleek gelukkig mogelijk door het koor van zo’n 35 zangers uit Scherpenzeel en omgeving alle ruimte in de kerk te geven. Voor het publiek zal de viering te volgen zijn via een livestream.

Het Festival of Lessons and Carols is een kerstviering rond de geboorte van Jezus, verteld via negen korte Bijbellezingen uit Genesis, de profeten en de evangeliën. Ze worden afgewisseld met Engelse koorwerken en samenzang van Christmas Carols en bekende kerstliederen.

Het koor staat onder leiding van dirigent Arjan Veen. Solisten zijn jongenssopraan Christian de Kruif en sopraan Paulien van der Werff. De orgelbegeleiding is in handen van Wilfred Folmer. Ds. G.C. Bergshoeff gaat voor in de gebeden.

De viering is zaterdag 11 december vanaf 15.00 uur in beeld en geluid te volgen op kerkdienstgemist.nl via het kanaal van de Hervormde Gemeente Scherpenzeel. Daar is de uitzending nog de hele kerstperiode terug te zien.

advertentie
advertentie