Verdedigende actie Manon Stoffelsen
Verdedigende actie Manon Stoffelsen Wim van de Lagemaat

Dames Set Up ’69 winnen in spannende wedstrijd.

16 december 2018 om 15:55 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag pakten de dames van Volleybalvereniging Set Up ’69 vier belangrijke punten in een spannende wedstrijd tegen Avior D1 uit Schalkhaar. Door deze overwinning passeren ze Avior en gaan ze als vierde de winterstop in.

De eerste set bouwden de dames al snel een ruime voorsprong op, maar die gaven ze op het einde van de set ook weer weg. Gelukkig herpakten ze zich weer net op tijd en trokken ze de set toch nog naar zich toe met 25-22. Avior heeft een goed team met uitstekende aanvalsters, waar het blok van Set Up zeker in het begin moeite mee had. De tweede set was daardoor heel spannend, waarbij beide teams kansen op de winst hadden. Gelukkig wist Set Up toch nog door te drukken waardoor ook deze set met 27-25 in Scherpenzeel bleef. Ook de derde set moesten de dames van Set Up tot het uiterste gaan om de tegenstander bij te blijven. Maar op het einde van de set hadden de dames van Set Up net wat meer power om de set te beslissen met 25-23. De vierde set lukte het helaas niet meer om het niveau vast te houden en die moesten de dames dan ook gewonnen geven, maar de vier punten waren toen al binnen.

Het is duidelijk, dat deze overwinning een prestatie  van het hele team was, waarbij de meiden bereid waren om voor elke bal te gaan en elkaar ook goed aanvulden. De gaten werden goed dichtgelopen en het blok lag gaandeweg de wedstrijd steeds beter. De tegenstander was daardoor gedwongen om diagonaal aan te vallen, waar de sterk spelende  libero, Laurette Willems, stond om  de aanvallen te verdedigen.

De dames gaan nu de winterstop in en de eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 19 januari in De Breehoek.