E-bike informatiedag in Scherpenzeel

17 april 2014 om 00:00 Activiteiten

De SOS en de SWO organiseert in samenwerking met de gemeente Scherpenzeel, Renswoude en Woudenberg, de Fietsersbond en ROV Utrecht een E-bike informatiedag. De dag vindt plaats op woensdag 21 mei in de Breehoek, Marktplein 59 in Scherpenzeel. Dit is een eendaagse cursus voor 65 plussers met informatie over de elektrische fiets (E-bike) en het opfrissen van verkeerskennis en fietsvaardigheden. De E-bike-informatiedag is bedoeld voor senioren die op een E-bike fietsen of die er over denken om over te stappen op een E-bike.

Hoe ziet de cursusdag eruit?

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan verkeersregels en de E-bike en komen diverse (lokale) verkeerssituaties aan bod. De cursisten krijgen adviezen over veilig verkeersgedrag in deze situaties.

Vervolgens staan de bewegings- en praktijkoefeningen op het programma. De deelnemers komen hiervoor met de eigen fiets naar de cursus. Op een afgezet parcours wordt onder professionele begeleiding de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid in verschillende situaties geoefend. Daarnaast is er een lokale rijwielhandelaar aanwezig die kijkt of de fiets goed is afgesteld. Tevens is er de mogelijkheid om verschillende E-bikes uit te proberen. De dag eindigt met een korte fietstocht door de gemeente.

De cursus duurt van 9:00 tot 16.00 uur en wordt rond 12.30 uur onderbroken voor een gezellige lunch.

Aanmelden

Belangstellenden voor de Fietsinformatiedag kunnen zich aanmelden via www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen.

Of een mail te sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl (o.v.v. “aanmelding E-bike dag en locatie en datum). Noteer in de mail s.v.p. uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd of u met de fiets/ E-bike komt en of u WA verzekerd bent. Er is €7,50 verbonden aan de deelname. Deelname is op eigen risico.

Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan.

U ontvangt ongeveer 1,5 week voor de E-bike-informatiedag een bevestiging van uw deelname. Aanmelden kan tot 7 mei.

Indien u niet over email beschikt neem dan contact op met Erny de Wildt, ouderenwerkster. Tel. (033)277 88 98 0f 06-10 33 71 84

advertentie
advertentie