Bevrijdingsloop Scherpenzeel 5 mei

1 mei 2015 om 00:00 Activiteiten

De hardlopers die zich na de oproep van de Oranjevereniging Scherpenzeel hadden aangemeld voor deelname aan de Bevrijdingsloop op 5 mei, waren op uitnodiging van coördinator Vera Hulsegge te gast bij Eet- en Drinkhuys "De Kromme Hoek". De groep bestaat uit 15 enthousiaste hardlopers en 4 minstens zo enthousiaste begeleiders.

De coördinator heette de lopers van harte welkom en informeerde hen over de nodige organisatorische zaken rond de bevrijdingsloop. Namens het bestuur van de Oranjevereniging werd bedankt voor hun aanmelding en bereidheid om namens Scherpenzeel deel te nemen aan deze traditionele loop om het bevrijdingsvuur op te halen; dit jaar in het kader van 70 jaar Bevrijding. Tevens deelde het bestuur T-shirts uit voor de lopers en begeleiders.

Zowel de loopgroep als de Oranjevereniging hopen op een mooie dag en voorspoedige tocht, maar vooral ook op veel dorpsgenoten die hen verwelkomen bij aankomst in Scherpenzeel !!! Vanaf het Oosteinde lopen zij door het dorp naar het Huis in de Wei, waar burgemeester Visser om 10.00 uur de fakkel zal overnemen om het Bevrijdingsvuur te ontsteken.

Voor de hardlopers wacht daarna in het Huis in de Wei een welverdiend ontbijt, verzorgd door Piet's Broodjes en de Oranjevereniging.

Om 10.15 uur komt de optocht van Keep them Rolling langsrijden bij het Huis in de Wei. Deze komt vanuit Woudenberg, via Stationsweg en Molenweg; gaat vervolgens via de Vijverlaan de Dorpsstraat in, en dan via de Markstraat naar de Breehoek, waar ca. 15 minuten een stop wordt gehouden voor bezichtiging e.d. Daarna wordt via de Dreef de tocht vervolgd naar Renswoude.

advertentie
advertentie