Theatervoorstelling 'Parents Party Perfect?!' over opvoedingsperikelen

21 augustus 2015 om 00:00 Activiteiten

Als er iemand is die weet dat opvoeden keihard werken is, dan is het Annemiek van Lier wel. Als (bonus)moeder van zes kinderen heeft ze een flinke brok praktijkervaring in huis. In de dynamische theatervoorstelling 'Parents Party Perfect?!' brengt ze als opvoedingsexpert haar persoonlijke ervaringen op de planken. Te zien op woensdag 16 en zaterdag 19 september in het ICOONtheater in Amersfoort.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Dit betekent weer een hoop stress voor ouders. Gaat het wel goed op school? Haal ik er wel uit wat erin zit? Doe ik wel genoeg voor mijn kind? Tegenwoordig moeten we als ouder aan een hoop voldoen. We willen allemaal het beste voor ons kind. Maar hoever ga je hierin? Deze vraag staat centraal in 'Parents Party Perfect?!'. Een voorstelling met een lach en een traan. Over de zwembadrand, spaghetti-avonden, de baas in huis, bonusmoeders en veel meer.

Ervaringsdeskundige

"Dat ik qua uiterlijk vaak word vergeleken met Brigitte Kaandorp is in dit geval leuk meegenomen", zegt Annemiek van Lier uit Leusden lachend. Waarom deze voorstelling? "Omdat we allemaal het beste willen voor onze kinderen. Daarin gaan we heel ver. We vergeten tijdens deze reis nogal eens onze eigen verlangens en behoeften. We zijn allemaal kind geweest, maar als ouder het kind in ons soms vergeten."

Met 32 jaar praktijk- en werkervaring met kinderen trok Annemiek in 2007 de stoute schoenen aan en startte haar eigen trainings- en coachingsbureau. Omdat opvoeden niet altijd vanzelf gaat. Omdat het soms met je kind niet zo goed gaat als je zou willen. Omdat een samengesteld gezin niet zomaar op rolletjes loopt. Én omdat ze zelf hierin ervaringsdeskundige is. Annemiek: "Kinderen opvoeden vraagt tijd en veel energie. Natuurlijk is dat normaal en logisch als je kinderen hebt. Maar wat als het allemaal weer 's wat simpeler zou kunnen? Er zijn honderden boeken en methodes geschreven over opvoeden en er is er op elke tv-zender wel een programma over. Het loopt een beetje de spuigaten uit."

Perfect

Kinderen moeten volgens Annemiek ook aan zoveel voldoen. "Het moet altijd beter, mooier, unieker. We willen het leven zo graag perfect maken voor onze kinderen. Wat we volgens mij vooral moeten doen, is hen voorbereiden op het echte leven, met alles erop en eraan. Je hoeft als ouder echt niet perfect te zijn."

Kaarten voor 'Parents Party Perfect?!' in het ICOONtheater kosten € 15. Reserveer nu via www.annemiekvanlier.nl/parents-party.

advertentie
advertentie