Nieuwe opleiding Algemene Muzikale Oriëntatie

Activiteiten

Dit seizoen is Caecilia weer actief op de scholen in Scherpenzeel. De professionele docent Bert Groothedde probeert met zijn passie voor muziek leerlingen van de basisscholen op het puntje van de stoel te krijgen als het gaat om muziek maken door middel van muziekles op school.

Voor kinderen die graag verder kennis willen maken met muziek biedt de muziekvereniging een nieuwe opleiding aan. De kinderen leren spelenderwijs muziek maken, noten lezen, ritmiek alsmede het componeren van eigen muziek. Verder worden er koperen blaasinstrumenten uitgeprobeerd en komt slagwerk, zoals een drumstel aan bod. Al na enkele lessen gaan de kinderen zelf een slagwerkinstrument bouwen. Als klap op de vuurpijl worden deze instrumenten bespeeld tijdens het concert van Caecilia op 23 april in de Breehoek.

Het project is voor kinderen vanaf groep 5 en start 5 November in het muziekgebouw aan de Willaerlaan 86. De cursus bestaat uit 18 lessen van 45 minuten. De lessen zijn slechts € 5,- per stuk inclusief materiaal. Dit is dus € 90,- voor de hele cursus. Opgeven kan via: leerlingencoordinator@caecilia-scherpenzeel.nl of te bellen naar 033-2771664 (na 19.00 uur)

advertentie