Roxane van Iperen
Roxane van Iperen Kaldenbacht

Roxane van Iperen komt naar Scherpenzeel / Woudenberg

21 februari 2022 om 13:10 Activiteiten Deel je nieuws

De bekende Nederlandse schrijfster Roxane van Iperen komt maandagavond 11 april om 20:00 uur naar Schimmel 1885 te Woudenberg.

De Rotary en de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg zijn trots dat deze bekende en veelgeprezen schrijfster te gast is op de jaarlijkse schrijversavond in de Boekenweek.

Over Roxane van Iperen
Schrijver en jurist Roxane van Iperen (Nijmegen, 1976) groeide op in Nederland, België en Spanje. Ze werd bij een groot publiek bekend met ’t Hooge Nest, waarmee ze de Opzij Literatuurprijs 2019 won en de shortlist van de NS Publieksprijs 2020 behaalde. Van het boek werden tot op heden 250.000 exemplaren verkocht. Het verscheen in twaalf landen in vertaling en bereikte de bestsellerlijsten in Duitsland en Engeland.

Roxane van Iperen debuteerde als romancier in 2016 met Schuim der aarde, een aangrijpende roman over het leven op een zandvlakte en in een drukke stad in Brazilië, een wereld waarin moraliteit een hol begrip is en maar één ding telt: overleven. Ze wint hiermee de Hebban Debuutprijs. Haar tweede boek, ’t Hooge Nest, verscheen in 2018 en betekende haar definitieve doorbraak naar een groot publiek. Het boek gaat over het gelijknamige huis in ‘t Gooi, dat Van Iperen met haar gezin bewoont, en waar de moedige Joodse zussen Brilleslijper onder de neus van Anton Mussert tientallen Joodse onderduikers onderbrachten. In 2021 maakte Van Iperen indruk met haar 4 mei-lezing. Daar stelde ze dat ‘de last van het onbedwongen verleden pas wordt verlicht als de mythe plaatsmaakt voor weten.’ En riep ze ons op tot ‘rouwarbeid’: ‘Afdalen, stil zijn en álle stemmen aanhoren, ook de diepste uithalen van smart en van angst.’ Ze schreef in 2021 ook het lovend ontvangen Boekenweekessay: De genocidefax. 

Koop vooral tijdig uw toegangskaarten! Toegangskaarten à € 8,50 zijn online te bestellen via www.bibliotheekeemland.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Bibliotheken in Woudenberg en Scherpenzeel. We houden ons bij deze activiteit aan de dan eventueel geldende corona maatregelen.”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie