Operatie Faust: ‘We willen het verhaal doorvertellen’

6 mei, 10:32 Activiteiten Ted Walker fotografie
Marijn Loois (l) en Peter Goudkuil
Marijn Loois (l) en Peter Goudkuil

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL In Woudenberg en Scherpenzeel werd op Bevrijdingsdag onder ander Operation Faust herdacht. ‘Een humanitaire missie die ervoor moest zorgen om inwoners van West Nederland, die nog niet bevrijd waren, van voedsel te voorzien.’ Zo omschrijven Peter Goudkuil (27) en Marijn Loois (29), twee organisatoren van de herdenking, de missie die donderdag werd nagespeeld.

Wat drijft de twee jonge mannen om deze missie, met voertuigen van Keep Them Rolling, te organiseren? ,,Ik vind dat we de helden van de tweede wereldoorlog moeten blijven eren’’, is het begin van een antwoord dat Peter geeft. ,,Het mooie aan Operation Faust vind ik dat het niet ging om het voeren van oorlog maar juist om een menselijke missie. Mensen die het ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.