Oudheidkamer Renswoude weer open voor publiek

25 jun, 07:00 Activiteiten Adriaan Hosang
Oudheidkamer Renswoude.
Oudheidkamer Renswoude.

RENSWOUDE Belangstellenden voor de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Oud- Renswoude kunnen zaterdag 25 juni voor eerst weer een kijkje nemen in die Oudheidkamer, die gevestigd is aan de Dorpsstraat 38, in één van de woningen van ‘De Nieuwe Buurt’. 

Het was niet gemakkelijk voor het bestuur van de historische vereniging in de coronajaren. ,,Als er niets mogelijk is, dan kan je ook je eigen leden nauwelijks iets bieden”, vertelt voorzitter Dikkie van den Brandhof van Oud-Renswoude. ,,Het enige dat we konden, was het sturen van een wat dikker lijfblad, ‘Het Ouwe Renswouw’, van onze vereniging. Maar als je zo’n mooie oudheidkamer hebt als wij, dan wil je die graag aan een breed publiek tonen, mensen laten zien was we allemaal in huis hebben.’’

VERLEDEN TIJD Nadat de corona-maatregelen verleden tijd waren, was er voor het bestuur van de vereniging het nodige werk te verzetten. Van den Brandhof: ,,Wij werken met veel vrijwilligers. Met hen moet je weer overleg voeren, vragen of ze weer ..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.