Bij wandelgroep Renswoude is ‘niks verplicht’

10 aug, 06:54 Activiteiten Adriaan Hosang
Hennie Oosterink: ,,De wandelgroep slaat echt aan, er komen steeds meer liefhebbers bij.''
Hennie Oosterink: ,,De wandelgroep slaat echt aan, er komen steeds meer liefhebbers bij.''

RENSWOUDE ‘Samen houden we Renswoude en haar inwoners vitaal’, is het motto van de wandelgroep in Renswoude die elke maandagmiddag om 13.30 uur vertrekt bij Sporthal De Hokhorst. 

De wandelaars komen meestal rond 15.00 uur weer terug. De wandeling sluiten ze af met een kop koffie of thee of een ander drankje bij het sportcafé van de sporthal. Omdat dit in de vakantie gesloten is, maken ze rond deze tijd een afspraak bij tennisvereniging Dicke Rijst. 

NIKS VERPLICHT Wil van Hardeveld, die de organisatie informeel voor haar rekening neemt, wijst erop dat het idee is gelanceerd door Rianne van Ginkel, welzijnswerker bij SWO. ,,Rianne wist dat ik veel wandel’’, zegt ze. ,,Ik doe dat eigenlijk wel elke dag. Dat valt natuurlijk op in Renswoude. Zo werd mij gevraagd of ik een wandelgroep zou kunnen opstarten. Ik heb daar toen geen ‘nee’ tegen gezegd en zo is het begonnen”. Het leuke van wandelen is ten ee..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.