Landgoed Scherpenzeel
Landgoed Scherpenzeel Koos Dansen

Verken de Historie van Landgoed Scherpenzeel tijdens Cultuurhistorische Wandeling

24 augustus 2023 om 14:11 Activiteiten

SCHERPENZEEL Maak je klaar om een stap terug te zetten in de tijd en de betoverende geschiedenis van landgoed Scherpenzeel te ontdekken. Op woensdag 13 september 2023 organiseren de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen een boeiende cultuurhistorische wandeling door dit eeuwenoude domein. Met wortels die teruggaan tot de 14e eeuw, belooft deze wandeling een fascinerende reis door de tijd te zijn.

Het landgoed Scherpenzeel heeft door de eeuwen heen een rijke transformatie ondergaan. Wat ooit begon als een versterkt huis in de 14e eeuw, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een indrukwekkend huis in Neo-Tudor stijl. Dit architecturale meesterwerk vertelt het verhaal van vervlogen tijden en de invloed van de verschillende tijdperken op het landgoed.

Het landhuis wordt omringd door een weelderig landschapspark met adembenemende vergezichten. Deze wandeling onder leiding van de ervaren boswachter neemt je mee langs bospaden en majestueuze lanen, waarbij je verschillende biotopen kunt bewonderen en de natuurlijke pracht van het landgoed kunt ervaren.

Om deel te nemen aan deze bijzondere wandeling is vooraf online reserveren noodzakelijk. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur, waarin je wordt ondergedompeld in de historie en schoonheid van landgoed Scherpenzeel.

De deelnamekosten bedragen 5,00 euro per persoon, terwijl kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot en met 12 jaar kunnen deelnemen voor 2,50 euro per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen kunnen op vertoon van een geldige donateurspas gratis deelnemen aan de wandeling en zo nog meer uit hun lidmaatschap halen.

advertentie
advertentie