Auto's bij Woudenberg
Auto's bij Woudenberg M.Wigtman

Laatste avondwandeling van het seizoen langs de Grebbelinie

27 september 2023 om 16:55 Activiteiten

WOUDENBERG Op dinsdag 3 oktober staat de laatste avondwandeling van dit jaar gepland langs delen van de historische Grebbelinie. Deze wandelingen worden georganiseerd door de toegewijde vrijwilligers van de Stichting “Grebbelinie in het vizier” en vinden plaats op de eerste dinsdag van de maanden april tot en met oktober.

Elke wandeling heeft zijn eigen unieke thema, en voor de maand oktober is het thema “inundaties” oftewel de onderwaterzetting van gebieden. Tijdens deze avondwandeling krijgt u inzicht in dit strategische aspect van de Grebbelinie en de rol van water in het verdedigingsstelsel. De gevolgen van deze onderwaterzetting waren aanzienlijk, vooral voor de lokale boeren.

De wandeling begint om 19.00 uur vanaf het Educatief Centrum Grebbelinie aan de Brinkkanterweg 23A te Woudenberg. De deelnamekosten bedragen € 4 per persoon, en vooraf inschrijven is niet vereist.

Het Educatief Centrum Grebbelinie zelf is geopend tot en met 31 oktober, van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 11.00 en 16.00 uur. De toegangsprijs voor het centrum is € 4, met gratis toegang voor kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding). Na 31 oktober is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Mis deze laatste kans van het jaar niet om de rijke geschiedenis van de Grebbelinie te verkennen en meer te leren over de cruciale rol van water bij inundaties. Kom naar de avondwandeling en ontdek een stukje Nederlandse militaire geschiedenis.

Voskuilerweg
Kanon door inundatiegebied
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie