Opnieuw op weg

5 augustus 2022 om 12:35 COLUMN Column Gemeente Scherpenzeel
Burgemeester Wimar Jaeger
Burgemeester Wimar Jaeger

SCHERPENZEEL ,,To any public transport authority”, was de aanhef op de brief met Scherpenzeels logo. Bedoeld als reisvrijgeleide naar andere plaatsen en landen waar vluchtelingen zonder Oekraïens paspoort naartoe zouden gaan. Hongarije, Portugal, Polen, Nigeria en terug naar Oekraïne. Een postzegel en een paar stempels erop en een vrije enkele reis door Europa is als het goed is geregeld.

Afgelopen week zetten we negen mensen uit de opvang voor Oekraïners in Scherpenzeel, omdat zij niet meer over de juiste papieren beschikten om er te mogen verblijven. De nieuwe regels van het kabinet, dat je alleen met een Oekraïens paspoort of een permanente verblijfsvergunning in Nederlandse opvang mag verblijven, is een goed bes..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.