Burgemeester

7 aug, 06:46 COLUMN Column
Afbeelding

SCHERPENZEEL Nu de vacature voor de burgemeesterspost in Scherpenzeel openstaat, heb ik  me eens verdiept in een aantal zaken.

Uiteraard heb ik de enquête ingevuld die de gemeente had laten maken inzake het burgemeestersprofiel.

Nu zag ik dat het aantal respondenten die dit ingevuld hebben slechts 283 personen is. Op het aantal inwoners van de gemeente Scherpenzeel is dat nog geen 3 procent. Dus hoe representatief was deze enquête? Uit de antwoorden kwam naar voren dat de burgemeester zich moet richten op ten eerste: voor alle inwoners, transparant en integer bestuur en een financieel gezonde gemeente.

De belangrijkste eigenschappen van de burgemeester zouden moeten zijn volgens de enquête: Betrouwbaar en integer, zichtbaar aanwezig en benaderbaar en iemand die boven de partijen staat.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.