Afbeelding
twaalfde man
Column

Fietsbel

Column

Alles moet tegenwoordig groter en sneller en / of kleiner en compacter. Ik heb nog steeds een gewone fiets, of inmiddels een ouderwetse, en ga regelmatig op het stalen ros ons mooie dorp verkennen.

Na veel promotie van Heerlijk Scherpenzeel met behulp van Platteland Anders wordt Scherpenzeel voor ons uitstekend op de kaart gezet. Veel activiteiten deze week  in- en rondom de doorkomst van de Vuelta renners zaterdag door de parel van Gelderland. Onze wethouder Henk Vlastuin schetste dat ze Scherpenzeel een kwartier aandoen. Dat betwijfel ik ten zeerste, of onze wethouder wil ze allemaal onderweg persoonlijk de hand schudden en hier welkom heten. Nu heb ik de afgelopen weken ook weer de fiets gepakt en onder meer een rondje dorp gedaan.

Wat is het hier toch mooi als je via de Hopeseweg, Maatjes, het Koepeltje dan langs het Broek op bij de familie van de Lagemaat, met de gekleurde varkens in de wei. Daarna de weg vervolgd langs het Valleikanaal  en zorgboerderij Breehoef via ‘het Kerkepad’, dat wel eens gesnoeid mag worden voordat iemand in het prikkeldraad terecht komt, uitkomend bij de Dreef bij het benzinestation.

Dan de vernieuwde Eikenlaan op, die er keurig uitziet. Deze is in samenspraak met de bewoners door onze gemeente herontwikkeld en afgerond. Een mooi promofilmpje gemaakt door de gemeente met onder andere Claudia van den Berg en Wim van Kampen van de bewonerscommissie Eikenlaan. Wat mij opviel, is dat er ineens na de oplevering vele kleine paaltjes op de Eikenlaan zijn verdwenen en vervangen door enorme vast gemetselde keien. Deze kun je ook nog op meer plekken in ons dorp ‘bewonderen  zoals in de Maatjes en op Plein 1940.

Een nieuw imago of marketing trucje voor ons dorp? Daar ik onderweg ongeveer 314 keer ben ingehaald door race- en elektrische fietsen, vraag ik me toch af of deze medeweggebruikers bovenstaande ook wel hebben opgemerkt?

Of gaat het hen om hoeveel kilometers zij die avond hebben aangetikt op de teller en waar ze overal geweest zijn?

Het zou toch fantastisch zijn als tijdens de Vuelta een bekende renner afstapt in ons dorp, maar niet in de bezemwagen stapt, en op de gewone fiets bovenstaand rondje fietst. En tijdens de persconferentie zegt ‘wat is dit platteland anders Heerlijk Scherpenzeel’.

Ik pak mijn fiets maar eens uit de schuur om hem schoon te gaan maken. Vroeger maakte ik met de lange onderbroek van mijn opa de hele fiets schoon, nu met de onderbroek van mijn vrouw alleen de fietsbel.

de twaalfde man.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie