Het aannemers- en grondverzetbedrijf Cees Boonzaaijer bv is een van de vele familiebedrijven die Renswoude rijk is.
Het aannemers- en grondverzetbedrijf Cees Boonzaaijer bv is een van de vele familiebedrijven die Renswoude rijk is. Cees Boonzaaijer bv

‘Veel familiebedrijven in Renswoude en Scherpenzeel’

29 oktober 2020 om 08:51 Economie

REGIO De gemeente Renswoude telt met 29,5 procent relatief gezien de meeste familiebedrijven in de regio. Barneveld is met 26,6 procent de nummer twee op de lijst. Ook in Scherpenzeel bevinden zich met 22,2 procent relatief gezien veel familiebedrijven. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederland telde begin 2018 zo’n 273 duizend familiebedrijven. Samen zijn deze bedrijven goed voor ongeveer vierhonderd miljard euro omzet en bijna 2,5 miljoen banen, meldt het CBS. Volgens het statistiekbureau tellen kleine gemeenten over het algemeen meer familiebedrijven dan grote steden.

In Putten is 26,4 procent van de ondernemingen een familiebedrijf en staat daarmee op plek drie. Ede volgt met 22,8 procent en Scherpenzeel en Woudenberg beide met 22,2 procent. In de gemeente Leusden is 16,4 procent van de ondernemingen een familiebedrijf, terwijl in Amersfoort dat percentage ‘slechts’ 13,7 is.

Volgens het CBS hebben alle familiebedrijven gezamenlijk bij elkaar opgeteld ongeveer 343 duizend vestigingen. Dat is zo’n 19 procent van alle vestigingen van bedrijven en instellingen in Nederland. Een bedrijf kan meerdere vestigingen hebben.


advertentie
advertentie