De intocht van Sinterklaas in Scherpenzeel begint dit jaar niet bij de Breehoek, maar bij Boschzicht.
De intocht van Sinterklaas in Scherpenzeel begint dit jaar niet bij de Breehoek, maar bij Boschzicht. Stichting Sint Nicolaas

Programma intocht Sinterklaas in Scherpenzeel

14 november 2023 om 13:00 Evenementen

SCHERPENZEEL Komende zaterdag is het zover: Sinterklaas zet op zaterdag 18 november voor het eerst voet op Scherpenzeelse bodem. De intocht van de goedheiligman start die middag op de parkeerplaats bij Boschzicht in het centrum van Scherpenzeel.

De landelijke intocht van de Sint en zijn gevolg is dit jaar in Gorinchem. Honderden kinderen staan daar waarschijnlijk op Sinterklaas te wachten om hem een warm onthaal in Nederland te geven. Direct na de ontvangst, breekt voor de Sint een drukke tijd aan met intochten verspreid door het hele land.

INTOCHT SINTERKLAAS IN SCHERPENZEEL

Zo reist hij dus al snel door naar het centrum van Scherpenzeel. De intocht in Scherpenzeel is op 18 november van 14.00 tot 16.00 uur. Na de aankomst op de parkeerplaats bij Boschzicht, waar de Goedheiligman uitbundig toegezongen kan worden door het publiek, volgt een route door Scherpenzeel. Normaliter is de intocht bij kulturhus de Breehoek, maar omdat daar dit jaar een gelijktijdig congres plaatsvindt, is eenmalig van de vertrouwde locatie afgeweken. De intocht eindigt ook weer bij partycentrum Boschzicht, alwaar de Sint welkom zal worden geheten door de burgemeester. Aansluitend is er een kinderdisco, waar alle kinderen welkom zijn om te komen dansen met de Pieten en waar ze Sinterklaas van dichtbij kunnen ontmoeten voor een heuse Meet & Greet met Sinterklaas.  Meer informatie op de website van Stichting Sint Nicolaas Scherpenzeel.

MEER SINTERKLAAS IN SCHERPENZEEL

Er zijn los van de intocht meer activiteiten in de gemeente Scherpenzeel. Een overzicht:

Woensdag 22 november 14.00, 15.00, en 16.00 uur
Bij Thomas: Pepernoten bakken

Op woensdagmiddag 22 november kan je bij Bij Thomas weer pepernoten komen bakken met de Pieten. Hiervoor dien je je wel eerst op te geven bij Bij Thomas zelf. Wees er snel bij, want er is maar een beperkt aantal deelnemers. Er zijn drie groepen, elk uur start een groep en na ongeveer drie kwartier zijn de pepernoten klaar.

Bij Thomas, Markstraat 22, Scherpenzeel. Aanmelden kan op de website bijthomas.nl

Woensdag 22 november 14.00-17.00 uur
Het Sinthuis: Heel Scherpenzeel bakt voor Sinterklaas! Kinderbakwedstrijd

Kan jij de lekkerste en mooiste pepernoten, speculaasjes, koekjes, cakejes of taart van Scherpenzeel bakken? Doe dan mee met de Heel Scherpenzeel bakt voor Sinterklaas - bakwedstrijd. Laat je creativiteit de vrije loop en bak jouw heerlijkste baksel voor de Sint. Op woensdagmiddag 22 november kan je jouw thuisgemaakte bakcreatie tussen 14:00 en 17:00 uur inleveren bij de Pieten in het Sinthuis, Sint en de bakpieten zullen alle baksels proeven en de mooiste en lekkerste creatie wint een leuke prijs.

Het Sinthuis,  Dorpsstraat 162 (naast banketbakkerij Ritmeester

Woensdag 29 november 14.00-16.00 uur
De Breehoek: Pietengym

Kom lekker klimmen en klauteren, sporten en gek doen met de pieten.:  Dat kan tijdens de pietengym in de Breehoek voor kinderen tot 12 jaar.De Pietengym wordt mede georganiseerd door JOS.

Breehoek, Marktstraat 59. Meer informatie op de website van het kulturhus

Zaterdag 2 december 14.00-16.30 uur
Vossenjacht in het centrum

Haal een stempelkaart op en ga op zoek naar de Vossen die verstopt staan door het dorp!Heb jij jouw stempelkaart helemaal vol dan mag je een cadeautje ophalen bij Sinterklaas!

De route die Sinterklaas tijdens de intocht in Scherpenzeel zal afleggen.
De intocht van Sinterklaas in Scherpenzeel begint dit jaar niet bij de Breehoek, maar bij Boschzicht.
advertentie
advertentie