Leo Verkerk (CDA, Renswoude): ‘Met kleine stappen kun je ook ver komen’

10 mrt, 20:00 Gemeenteraadsverkiezingen Henk van der Kaa
Leo Verkerk.
Leo Verkerk.

RENSWOUDE Leo Verkerk heeft intensieve jaren als raadslid achter de rug. Zijn partij, het CDA, was de afgelopen raadsperiode een eenmansfractie. ,,Maar ik denk dat de mensen in Renswoude inmiddels wel hebben gezien waar mijn partij voor staat. We gaan voor een ondernemend dorp dat op een slimme én praktische manier geleid wordt.”

Zonder politieke ervaring stapte Verkerk in 2018 de gemeentelijke arena in. Hij begon met een ‘dikke tegenvaller’, erkent hij zelf. Zijn partij verloor flink. ,,Maar ik ben mijn hele leven ondernemer geweest. Lukt iets een eerste keer niet, dan leer je daarvan en vind je alsnog een route waar je op verder kan”, schetst Verkerk. Die inslag zou wat hem betreft ook van toepassing moeten zijn op de gemeentepolitiek. ,,Onderzoeken, rapporten, inhuur van externe medewerkers; natuurlijk is dat bij grote beslissingen onontbeerlijk, maar af en toe mis ik in de politiek het gezonde verstand en het ondernemende karakter.”

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.