‘Het belooft sfeervolle, warme dienst te worden’

22 dec, 06:53 hartenziel Wilfred Folmer
Kerstzangdienst vanuit de Grote Kerk Scherpenzeel.
Kerstzangdienst vanuit de Grote Kerk Scherpenzeel.

SCHERPENZEEL Normaal gesproken zou de Oude Kerk tijdens kerstzangdienst in Scherpenzeel helemaal vol zitten, maar dit jaar is gekozen voor een ‘afgeschaalde’ versie op YouTube met een zeer beperkt aantal mensen in de kerk.

De dienst wordt georganiseerd door Kerkplein Scherpenzeel, waarin de Hervormde Gemeente, Protestantse Gemeente De Achthoek, de Christelijke Gereformeerde Kerk, de Hersteld Hervormde Gemeente en de Vrije Evangelische Gemeente samenwerken. ,,Er is voor ons een tijd voor en tijdens de corona-uitbraak’’, merkt Bert van de Bovekamp op. Hij is predikant van Christelijke Gereformeerde Kerk De Open Hof in Scherpenzeel en voorzitter van het Kerkplein. 

GOEDE CONTACTEN ,,Voor corona kwamen we als kerken zo’n vier tot zes keer per jaar bij elkaar om gezamenlijk activiteiten te bespreken, zoals voor jongeren, de Alphacursus en de kerstavondzang. Ook stonden we vorig jaar nog met een kraampje op de jaarmarkt.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.