Overlast in de Dorpsstraat

1 apr 2021, 06:44 Historie
collectie Vereniging Oud Scherpenzeel
Veel mensen, maar op dat moment geen verkeer in het centrum.
Veel mensen, maar op dat moment geen verkeer in het centrum.

SCHERPENZEEL Met de ingebruikname van de rondweg in 1993, werd de verkeers-intensiteit in het centrum van Scherpenzeel aanzienlijk minder. Desondanks is het daar nu weer behoorlijk druk. Honderd jaar geleden, in 1921, kwam er ook steeds meer verkeer door de Dorpsstraat.

De Dorpsstraat wordt in 1830 verhard. De klinkerweg is slechts 4 ½ meter breed. Aan beide kanten van de straat is een greppel. Langs de (tol)weg worden bomen geplant. Scherpenzeel wordt mede door de verharde weg één van de doorgangsplaatsen van het westen naar het oosten. Het aantal weggebruikers neemt snel toe en dat leidt bij menigeen tot ergernis, terwijl men zich ook zorgen maakt om de verkeersveiligheid.

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.