Joop en Greet Breeschoten genieten van het uitzicht in hun woonkamer op de tweede verdieping
Joop en Greet Breeschoten genieten van het uitzicht in hun woonkamer op de tweede verdieping Astrid Meyer
Verhuisverhaal

Joop en Greet Breeschoten wonen prachtig in het Dorpshart van Renswoude

Wonen

RENSWOUDE Joop kijkt nog eens het raam uit over de rotonde richting de Barneveldsestraat. ,,Dit uitzicht is voor mij misschien wel de belangrijkste reden geweest voor deze verhuizing.’’ Hij is voor veel mensen een bekend gezicht. Jarenlang reed hij op de bus en op De Rode Haan had hij zijn beeldengieterij. ,,Dat was ook erg mooi wonen, maar eigenlijk wel een drukke straat. Veel mensen gebruikten de Munnikenweg als een sluiproute, dus in de ochtend en avond was er best veel verkeer’’, weet Greet nog. ,,We hadden daar een flinke tuin en toen we die woning verkochten voor een nieuw huis in Renswoude kozen we eerst opnieuw voor een stukje tuin. Maar nu is dit niet meer goed te onderhouden door ons en terwijl we in gesprek waren met een kennis, gaf deze aan: ‘Je moet zeker Renswoude niet verlaten.’ En hij kwam met de suggestie voor deze nieuwbouw appartementen op het Dorpsplein’’, vertelt Joop.

Wonen in het centrum van het dorp bleek een schot in de roos. ,,We liepen weer bij Ab Gaasbeek Makelaardij naar binnen, want daar waren we bij de vorige zoektocht ook heel goed geslaagd. En zij hadden direct de woning voor ons. Dit prachtige appartement op de tweede verdieping met uitzicht over de rotonde.’’ Ook Greet is helemaal blij met deze keuze: ,,Het is echt midden in het centrum, met de winkels voor de deur. En in huis is nu alles gelijkvloers, wel lekker want we zijn inmiddels wat ouder. De bouw was toen nog net niet gestart, dus konden we enkele eigen wensen verwezenlijken. Zo hebben we ons driekamer appartement laten aanpassen naar een tweekamer woning.’’ Joop en Greet hebben gekozen voor het appartement, waarvan de entree precies tegenover het trappenhuis ligt en de lift. ,,Ik pak regelmatig ook wel de trap, maar op andere momenten is het heel handig met de lift zo dichtbij’’, vindt Greet.

RUIM Het appartement heeft naast de voordeur aan de linkerzijde een grote inpandige berging en een deur verder is een aparte toiletruimte. Hiernaast is een ruime badkamer met alle moderne voorzieningen. Het is één lange hal, waar aan de rechterzijde een grote slaapkamer is met een tweetal ramen. Hiernaast is een tweede kamer, die als slaapkamer kan dienen. ,,Maar daar heb ik meer mijn ‘gameroom’ ingericht’’, grapt Joop. ,,Nu staat mijn computer er.’’ De hal komt uiteindelijk uit op een grote leefruimte met een hoog plafond waar tegenover de eetkamerset een grote leefkeuken is geplaatst en aan de voorzijde de ruime woonkamer. Voor de bouw hadden we zelf nog inspraak in de indeling en hebben we een derde kamertje weggelaten om meer ruimte te krijgen voor de keuken. Nu was er plek voor een keukenwand met apparatuur en een groot kookeiland in de lengte.’’

ISOLATIE Voor de badkamer was tevens een bouwbudget en hier hebben Joop en Greet hun eigen invulling aan kunnen geven. ,,Rondom in de woning hebben we ramen met de ochtendzon in de keuken en de avondzon op ons balkon. Het gebouw is helemaal nieuw en wij waren de eerste die waren verhuisd. Even hadden we het rijk voor ons alleen, maar we horen de buren eigenlijk niet. Ook is het voor de warmte goed geïsoleerd, met een comfortabele vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Alle moderne voorzieningen. Dus voor de vaste lasten gaat dit straks best wel wat schelen.’’ Beneden is een fietsenstalling in het gebouw en de appartementen hebben tevens een eigen parkeerplaats.

,,De makelaar heeft ons goed begeleid in alles. Het is toch anders om een woning te kopen die je alleen op papier kunt zien. En we zijn heel tevreden met hoe het nu allemaal is gebouwd. Vanaf het voorjaar hopen we ook lekker het balkon te kunnen gaan gebruiken. Dan gaan we hier een barbecue neerzetten en gezellig met de kinderen zitten’’, besluiten Joop en Greet Breeschoten.

Van de buitenste grens naar midden in het centrum van Renswoude. Joop en Greet Breeschoten zijn heel tevreden met de keuze die ze uiteindelijk gemaakt hebben. ,,Een spontaan idee om te verhuizen, waardoor we nu prachtig wonen.’’

Dit verhuisverhaal  is u aangeboden door Ab Gaasbeek Makelaardij.

Met extra ruimte is een groot kookeiland geplaatst
Ook tijdens het koken kun je goed naar buiten kijken
Afbeelding
advertentie
advertentie