Enkel het gezang van de vogels is te horen

9 mei, 20:00 Historie Kim Rebergen
Scouting Scherpenzeel en een paar honderd Scherpenzelers staan in stilte rond het verzetsmonument.
Scouting Scherpenzeel en een paar honderd Scherpenzelers staan in stilte rond het verzetsmonument.

SCHERPENZEEL Tientallen Scherpenzelers verzamelen zich woensdagavond 4 mei om 19.00 uur in de Hervormde Kerk in het centrum van het dorp voor de Nationale Dodenherdenking van de Tweede Wereldoorlog. 

Terwijl de gasten een plekje zoeken op één van de houten banken, klinkt de klank van het orgel door de kerkzaal. Enkele minuten na 19.00 uur is het muisstil als de mannen van Interkerkelijk Streekmannenkoor ‘De Schaffelaar’ opstaan en het lied ‘Lacrymosa’ inzetten.

Marcel de Bruijn heet alle volwassenen en de enkele kinderen die er zijn welkom. De aandacht verschuift weer langzaam naar het koor, dat onder begeleiding van een piano drie coupletten van het lied ‘Blijf mij nabij’ zingt. Na dit optreden spreekt waarnemend burgemeester Wimar Jaeg..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.