Senioren Brandweer Ederveen
Senioren Brandweer Ederveen Hennie van de Vendel

Seniorenwedstrijden brandweer: Renswoude vijfde, Ederveen zesde

10 september 2018 om 10:34 lokaal

EDERVEEN/RENSWOUDE De gepensioneerde brandweermannen van Renswoude en Ederveen hebben zaterdag een vijfde en zesde plaats behaald tijden de speciaal voor senioren georganiseerde wedstrijden in Loosdrecht.

Aan de wedstrijden doen alleen brandweerlieden mee die jarenlang lid waren van de plaatselijke brandweer en bovendien ouder zijn dan 55 jaar. Dit houdt in dat de leeftijd van de deelnemers door loopt tot ver in de tachtig. Oudste deelnemer van Ederveen was Jan de Koning, ordonnans en 82 jaar.

Opdracht was twee slachtoffers op te sporen en te redden tijdens een brand in een botenwerkplaats. Bijkomend probleem was dat de brandweeerlieden werden opgewacht door twee opgewonden dames die in het Duits de situatie probeerden uit te leggen.

,,De uitslag wat dit jaar enigzins teleurstellend´´, laten de Ederveense brandweerlieden weten. Leersum won de wedstrijden en is volgend jaar gastheer. ,,Maar belangrijker is het samen bezig zijn. Na de wedstrijd was er dan ook ruim de tijd om het nog eens over onze tijd als actief brandweerman te hebben.´´

advertentie
advertentie