De trailer is volgeladen, de kerstbomen gaan op weg naar weer een klant.
De trailer is volgeladen, de kerstbomen gaan op weg naar weer een klant. Adriaan Hosang

'Zes dagen per week te weinig'

14 december 2018 om 16:54 lokaal

RENSWOUDE Bij Veldhuizen/Bisselink aan de Barneveldesestraat weten ze er alles van: de kerstbomentijd is een drukke tijd, worden er lange dagen gemaakt en zijn zes dagen in de week eigenlijk nog te weinig.

Al weken is men druk bezig met het uitleveren van producten zoals bijvoorbeeld de Easy Fix standaards, verkrijgbaar in diverse kleuren. Momenteel is ook het leveren van kerstbomen, sommige van 5 meter en langer en de langste is 12 meter, al begonnen.

,,De kerstbomen gaan onder andere naar tuincentra als Intratuin'', vertelt Hein Veldhuizen. ,,In feite gaan ze het hele land in, van Groningen tot Maastricht en uiteraard ook hier in de regio. De Nordmann is duidelijk favoriet en is steeds populairder geworden. Een enkele particulier heeft z'n boom ook al aan aangeschaft, maar de grote bups moet nog komen."

Nieuw is de speciale voeding die voor de afgezaagde kerstboom, als bijvoorbeeld de Nordmann, ontwikkeld is. Hein Veldhuizen: ,,Acht jaar geleden zijn we gestart met het testen hiervan en vorig jaar is het op de markt verschenen. Treefood is te gebruiken in de Easy Fix kerstbomenstandaards en is ontwikkeld in samenwerking met Chrysal, bekend van de voeding voor bijvoorbeeld snijbloemen. Het is duidelijk een succes. Het gaat de hele wereld over.''

Ondertussen pakt Hein de telefoon die gaat. Het blijkt een klant uit Duitsland te zijn. Zijn bestelling wordt snel doorgenomen. Dan belt een plaatselijke vervoerder, daar is zojuist de trailer volgeladen met kerstbomen. Hij komt apparatuur ophalen om de lading gemakkelijk af te laden op het afleveradres. Hein: ,,We zijn al weken continu in de weer, anders is het allemaal niet te behappen."

advertentie
advertentie