De editie van 2018 kende droog weer waardoor er buiten goed gewerkt kon worden.
De editie van 2018 kende droog weer waardoor er buiten goed gewerkt kon worden. Janneke Hek

Actiedag NLdoet: 'Blij met ieders medewerking'

6 maart 2019 om 06:46 lokaal

SCHERPENZEEL NLdoet is een jaarlijkse actie waarbij vrijwilligerswerk in het zonnetje wordt gezet. Inmiddels zijn er ruim achtduizend klussen aangemeld op de website van NLdoet, een initiatief van het Oranje Fonds.

Ook in Scherpenzeel zetten mensen zich in voor deze actie. Met zelfs aandacht van de landelijke politiek. Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) komt bij Stichting Parousie langs.

KLEURRIJKE PLANTJES Zo wordt er bij Hofstede Ruwinkel door de Vrienden van Abrona gewerkt aan het vullen van plantenbakken. ,,De cliënten zijn zo druk met het onderhoud van het bos dat ze niet toekomen aan het opknappen van hun tuintjes. Gezellig samen kleurrijke plantjes poten is de klus die we voor NL doet aangemeld hebben". Een bedrijf uit Renswoude komt vrijdag 15 maart met alle medewerkers helpen bij Ruwinkel. ,,Hier zijn we heel blij mee", aldus Paula van de Craats, een van de begeleiders bij Hofstede Ruwinkel, een locatie van Abrona. Deze organisatie ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking.

KRINGLOOPSCHUUR Bij Parousie aan de Vlieterweg 17 gaan tijdens NLdoet op vrijdag 15 maart vrijwilligers aan de slag om de ramen te laten glimmen. Ook kan de keuken in het centrale gebouw een grote schoonmaak gebruiken. Voor wie liever buiten bezig is, de terrassen onkruidvrij maken is ook een mogelijkheid.

Ook wil Parousie wat meer privacy creëren voor de woongroepen door plantenbakken met trellisschermen te plaatsen. ,,Zo kan men in alle rust buiten eten of koffiedrinken als woongroep". Ook het beplanten van de plantenbakken hoort erbij. Op het terrein van Parousie is ook een kringloopschuur gevestigd. Een van de wensen voor de NLdoet-actie is dat de kringloopspullen in deze schuur uitgezocht, opgeruimd en schoongemaakt worden. Parousie zorgt voor koffie met wat lekkers en een lunch.

Vorig jaar stak de fractie van de SGP de handen uit de mouwen bij Parousie, dit jaar zijn Maarten Zwankhuizen en Izaak van Ekeren ook weer present. En 's morgens bezoekt Tweede-Kamerlid Roelof Bisschop Parousie. Petra Barten: ,,Vorig jaar hadden we tweeëntwintig vrijwilligers en was het een gezellige dag. We hopen dat dit jaar weer te beleven met elkaar".

BLOEMSTUK Bij Huis in de Wei gaan leerlingen van groep 8 van de Dorpsbeuk met de ouderen een bloemstuk in voorjaarsstijl maken. ,,Kinderen leren hier veel van. Een gesprek aangaan met de ouderen en samen iets maken. Ook brengen de leerlingen koffie en thee rond tijdens deze morgen", vertelt Anne Suijdendorp van de Dorpsbeuk. En op 15 maart is de landelijke stakingsdag in het onderwijs. Daarom is Suijdendorp extra blij met de leerkrachten en leerlingen die meedoen aan NL doet.

Aanmelden als vrijwilliger kan op de website van NLdoet, www.nldoet.nl. Wanneer de bezoeker van de website Scherpenzeel intypt, verschijnen de klussen waarvoor men zich kan aanmelden. Aanmelden kan tot 15 maart.

advertentie
advertentie