Ollie krijgt de fles en weet er wel raad mee.
Ollie krijgt de fles en weet er wel raad mee. Adriaan Hosang

Dolenthousiaste kinderen verwelkomen opa's en oma's

22 mei 2019 om 06:19 lokaal

RENSWOUDE Het was woensdagochtend uitstekend weer voor de opa- en omadag bij Kinderdagverblijf 't Blauwe Kieltje aan de Groeperweg.

Kinderen konden bijvoorbeeld een fotocollage meebrengen met foto's met opa's en oma's en zichzelf. Foto's van activiteiten die je met je opa en oma beleefd hebt en waar je misschien ook met veel genoegen aan terugdenkt.

DOLENTHOUSIAST Rond 9.45 uur werden de opa's en oma's verwacht en stonden de kinderen samen met hun juf te wachten. Even later renden ze hen dolenthousiast tegemoet. Blij dat opa en oma aanwezig waren er zij even iets konden meemaken van wat er tijdens hun verblijf bij het kinderdagverblijf zich afspeelt.

Als de juffen al zingend aangeven dat er opgeruimd moet worden, is alles in een mum van tijd verdwenen. Even later zit iedereen aan tafel. Voor de opa's en oma's is er koffie of thee met een koekje en voor de kinderen limonade. Niet met een koekje of snoepje, maar met iets wat gezonder is, namelijk banaan, aardbei of mandarijntjes. Is de schaal eenmaal rond gegaan, dan wordt het tijd om te laten zien dat ze samen kunnen zingen, omdat ze liedjes hebben geleerd. Aan iedere tafel zit een juf die even later een spelletje doet met de vingerpoppetjes, iets wat de oudere kinderen al goed kennen.

ROFFELEN Hebben ze met de juffen laten zien dat ze ook heel goed kunnen roffelen op muziek, op tafel, met hun handen, dan wordt het tijd om naar buiten te gaan. De tractor, brandweerwagen, de loopfiets en nog veel meer leuke speelattributen zijn gewild.

Het mooiste. Iets wat iedereen onderhand wel weet is het leblammetje Ollie, die vanuit de stal z'n geblaat al laat horen. Het wil graag wat drinken, heeft honger. Evelien die het kinderdagverblijf runt, is bezig met een fles melk en even later mag Naud, die straks als eerste het kinderdagverblijf verlaat en dan naar school gaat, de kleine Ollie de fles geven. In een mum van tijd is die fles leeg. Ollie had inderdaad honger.

advertentie
advertentie