Impressie van de vakantiespelweek van 2017 met aandacht voor de natuur.
Impressie van de vakantiespelweek van 2017 met aandacht voor de natuur. JOS Scherpenzeel

Spelweek biedt sportief programma

24 juli 2018 om 16:00 lokaal

SCHERPENZEEL In de laatste week van de zomervakantie heeft de Vakantiespelweek een sportief karakter. Er is gekozen voor een mix van buiten- en binnen activiteiten met voornamelijk sport en spel. Tijdens vorige edities was er meer aandacht voor creatief bezig zijn.

,,Klopt inderdaad, we hebben tijdens deze editie gekozen voor een invulling op het gebied van bewegen in samenwerking met lokale organisaties. En we hebben de nadruk meer willen leggen op het belang van voldoende bewegen", vertelt Miranda Wassink van JOS Scherpenzeel, de organisatie achter de Vakantiespelweek.

WEERBAARHEID Met het aanbieden van een 'rots en water'- training, een spelmiddag van de scouting en een kijkje bij de brandweer, ambulance en de politie hebben ze ingestoken op het ´sociale en educatieve aspect´ en ´weerbaarheid´. ,,We willen de kinderen kennis laten maken met de brandweer, politie en ambulance. Dit neemt niet weg dat wij creatieve activiteiten heel belangrijk vinden. Binnen JOS heeft dit verder wel voldoende aandacht gekregen het afgelopen jaar".

De aanmeldingen verlopen goed, momenteel zijn er zo'n 130 inschrijvingen. ,,Kleine tip voor de kinderen, wees snel met inschrijven. Bij sommige activiteiten loopt het hard". Niet alleen kinderen kunnen zich aanmelden als deelnemer, vrijwillige volwassenen zijn van harte welkom. ,,Nodig zelfs. We kunnen nog hulp gebruiken van vrijwilligers bij het begeleiden van de obstacle run op 23 augustus van 14.00 – 17.00 uur. Je hoeft geen kennis van zaken te hebben van de obstacle run, aanwezigheid van de vrijwilliger is hierbij voldoende", betoogt Wassink. Aanmelding als vrijwilliger kan via de website van JOS Scherpenzeel. www.jos-scherpenzeel.nl


KINDERBOOTCAMP Groep 1 en 2 kunnen in de Breehoek bewegen op muziek dinsdag 21 augustus van 10.00 tot 11.00 uur. Groep 3 tot en met 8 kan zich uitleven tijdens een sessie boksen maandag 20 augustus van 13.00 tot 14.30 uur. Altijd al willen weten hoe de brandweer vuur weet te bestrijden? Of nieuwsgierig naar hoe de politie te werk gaat? Misschien wel willen weten hoe het er in de ambulance aan toe gaat? Op maandag 20 augustus van 10 tot 12 uur zijn alle basisschoolleerlingen welkom bij de brandweerkazerne aan 't Zwarte land. Voor een ´boost in zelfvertrouwen´ is een kennismaking met 'Rots en water' mogelijk. Kinderen van groep 3 tot en met 8 kunnen woensdag 22 augustus ervaren hoe dit werkt. Ook de scouting van Scherpenzeel biedt een programmaonderdeel aan tijdens deze week. Woensdag 22 augustus van 13.00 tot 15.00 uur is er bij de scouting van alles te doen. En er is een speciale kinderbootcamp dinsdag 21 augustus. ´Knaller van de vakantiespelweek´ is de obstacle run, Mud Valley Kids, op donderdag 23 augustus. Een obstacle run waarbij je kunt klimmen, klauteren, varen en modderen. Deze obstaclerun zal worden verzorgd door JOS, 1-2 sport en Madventure. Aanmelden: www.sjorssportief.nl of www.jos-scherpenzeel.nl.

advertentie
advertentie