Afbeelding
Rik Bronkhorst

Scherpenzeel zet camera in tegen vuurwerkoverlast

Maatschappelijk

SCHERPENZEEL In de aanpak van vuurwerkoverlast wordt er in de periode van 22 december tot uiterlijk 6 januari een mobiele camera geplaatst op het Oosteinde. Dat meldde burgemeester Harry de Vries donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering.

De Vries bracht in herinnering dat de raad eerder heeft gesproken over eventuele maatregelen die kunnen worden genomen voor het aanpakken van vuurwerkoverlast in de aanloop naar en rond de raadsvergadering. Met de BOA's en de politie is besproken en in kaart gebracht waar de problemen zich voordoen en hoe hierop toezicht kan worden gehouden. Uit dit gesprek kwam één hotspot naar voren waar veel overlast is en wel het Oosteinde. In overleg met politie en justitie is besloten om daar een mobiele camera te plaatsen zodat de incidenten kunnen worden vastgelegd en geclassificeerd.

De burgemeester meldde verder dat ook de afdeling Communicatie van de gemeente inmiddels een vrij actieve voorlichtingscampagne is gestart op sociale media om vuurwerkoverlast in Scherpenzeel tegen te gaan.

advertentie