Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Karategrootmeester blij met warme ontvangst in Scherpenzeel

Maatschappelijk

SCHERPENZEEL ,,Heel erg bedankt. We zijn in Scherpenzeel blij met deze karateschool, waar alles draait om respect en zelfverdediging. Een aanwinst voor onze gemeenschap.''

Deze woorden sprak wethouder Gerard van Deelen zaterdagochtend nadat hij een certificaat van waardering en een pet had ontvangen van grootmeester Rony Kluger (67) uit Israël. Het betekende het eerste officiële optreden van de kersverse SGP-wethouder.

Tijdens de korte ceremonie bedankte Kluger Scherpenzeel voor de warme ontvangst. Van Deelen had daarvoor een deel van de training bijgewoond. ,,Wellicht kunt u een aantal grepen toepassen op uw politieke tegenstanders'', grapte Kluger.

[VANUIT HEEL NEDERLAND] De grootmeester was sinds vrijdag te gast bij de Honbu Dojo aan de Holleweg, de belangrijkste trainingslocatie van Karate-Do International Nederland. Vanuit heel Nederland kwamen op beide dagen karateka's naar Scherpenzeel om te trainen en Kluger te ontmoeten. ,,Het is uniek dat iemand van zijn niveau ons land bezoekt'', zegt gastheer Hans Cleton van de karateschool in Scherpenzeel. Ook de Hongaar Atilla (zevende Dan), de meest senior student van Kluger, was aanwezig in Scherpenzeel. 

[WERELDBEROEMD] Kluger, wereldberoemd binnen de martial arts, staat aan het hoofd van Karate-Do International. Deze organisatie heeft karatescholen over de hele wereld. Kluger is negende Dan karate, achtste Dan jiu jitsu, vijfde Dan judo, hoofdinstructeur krav maga en doctor op het gebied van onderwijs. Een Dan is een zwartebandrang.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie