Voorlopig geen waterpret in het   Scherpenzeelse zwembad 't Willaer: de opening is uitgesteld.
Voorlopig geen waterpret in het Scherpenzeelse zwembad 't Willaer: de opening is uitgesteld. Margreet Hendriks

Uitstel opening zwembad 't Willaer in Scherpenzeel

27 maart 2020 om 09:24 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Het bestuur van het zwembad 't Willaer in Scherpenzeel heeft in overleg met burgemeester Harry de Vries, besloten de opening van het zwembad uit te stellen. Ook de voorverkoop van abonnementen is uitgesteld. De actie om te sparen voor korting voor het zwembad, in samenwerking met Jumbo Scherpenzeel en COOP Renswoude, gaat wel door.

De opening van het nieuwe seizoen stond gepland op zaterdag 25 april. ,,Die is vanwege de landelijke maatregelen tegen het coronavirus voor onbepaalde tijd uitgesteld, maar zeker tot 1 juni. De voorverkoop van abonnementen zou beginnen op 1 april maar die begint later. Ook de online verkoop van abonnementen wordt uitgesteld. De nieuwe datum is op dit moment nog niet bekend'', zo laat het zwembad een persbericht.

,,We willen natuurlijk veilig en verantwoord handelen", licht bestuurslid Carla van de Wetering toe. ,,Daarom konden we niet anders dan de voorverkoop en de opening van het zwembad voor onbepaalde tijd uitstellen.'' Ook de groep vrijwilligers is op dinsdag noodgedwongen gestopt met de voorbereiding voor het nieuwe zwemseizoen.

De nieuwe openingsdatum van het verwarmde open luchtbad is nog onzeker. ,,Daarom kunen we als het bestuur de prijs van een abonnement voor het nieuwe, kortere zwemseizoen, nog niet vast stellen. Wel is duidelijk dat de spaaractie voor korting op abonnementen, in samenwerking met Jumbo in Scherpenzeel en COOP in Renswoude, doorgaat. Mogelijk dat de hoogte van de korting per volle spaarkaart wel verandert. De spaaractie loopt nog tot en met woensdag 15 april.''

Meer informatie over zwembad 't Willaer is te vinden op de website en de facebookpagina.

advertentie
advertentie