Afbeelding
Mieke Gardenier

Geen wandel- maar schoonmaakvierdaagse

13 juni 2021 om 14:50 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Vorige week zou de Avondvierdaagse in Scherpenzeel gehouden zijn. Vanwege corona is deze editie niet doorgegaan maar de vrijwilligers van de Avondvierdaagse hadden deze avonden al in hun agenda’s staan. Toen kwam het idee om deze week gezamenlijk de wandelroutes te ontdoen van zwerfvuil.
Vier avonden achter elkaar zijn de routes opgeschoond, die eigenlijk voor de Avond4daagse waren bestemd. Volgend jaar worden deze, naar naar verwachting, gewandeld. De hoop van de Avondvierdaagse is dat de routes het komende jaar – liever nog langer - vrij van zwerfafval blijven. Zodat de wandelaars weer kunnen genieten van de prachtige, groene en schone omgeving van Scherpenzeel.
Het park van Huize Scherpenzeel, in beheer van Geldersch Landschap & Kasteelen, kreeg ook extra aandacht want deze wordt ieder jaar beschikbaar gesteld voor de intocht en de huldigingen. De vrijwilligers vonden hier veel glas, voor iedereen een aandachtspunt want behalve lelijk is het is ook gevaarlijk voor kinderen en dieren. En de routes van de Avondvierdaagse gaan vaak over de terreinen van Landgoed Scherpenzeel. Als dank zijn de vrijwilligers met prikstok en vuilniszak ook hier geweest om zwerfafval te ruimen.
De opruimactie is erg gewaardeerd door inwoners, getuige de opmerkingen. Hoogvliet Woudenberg trakteerde de schoonmakers iedere avond op een appel, banaan, koek en flesje water. En de organisatie bedankt de hoofdsponsors die ook dit jaar trouw zijn gebleven: Interface en E&P Uitzendbureau.
De opbrengst van de actie bestaat uit 16 volle vuilniszakken en een matras. Er zijn opvallend veel mondjes opgeruimd. Het afval mocht naar de gemeentewerf worden gebracht. Ook heeft de gemeente Scherpenzeel de prikstokken en materialen uitgeleend aan de Avondvierdaagse.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie