Burgemeester Petra Doornenbal van Renswoude met twee nieuwe Cyber Agents.
Burgemeester Petra Doornenbal van Renswoude met twee nieuwe Cyber Agents. Gemeente Renswoude

Nieuwe Junior Cyber Agents in Renswoude

15 juni 2021 om 14:52 Maatschappelijk

RENSWOUDE Daar staan ze even vol in de spotlight, twee kersverse Renswoudse Junior Cyber Agents. Gewoon een kwestie van doen, zoals een van de twee ook op zijn T-shirt heeft staan. Burgemeester Petra Doornenbal huldigde onlangs samen met de politie een aantal kinderen tot Junior Cyber Agent van de gemeente. De afgelopen weken werden meerdere kinderen via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen alles over veilig internetten en hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Zoals bijvoorbeeld de gemeente. ,,Ik ben zo trots op onze 91 Cyber Agents, die gemeente en politie bijstaan in de zoektocht naar de online boeven’’, liet burgemeester Doornenbal weten. 

Dit jaar zijn de winnaars Thom van den Brandhof (Bugatti), Evan Veldhuizen (Nave), Stijn Bakker (Augustijn), Verienne Rombout (Verienne) en Rachel Veldhuizen (LuckyxRachel). ,,Het is ontzettend knap wat jullie hebben bereikt. Ik heb veel van jullie geleerd en hoop dat te mogen blijven doen van al onze cyberagents, zet hem op’’, gaf ze de jonge cybercrimefighters mee.

De gemeente kan nog meer Junior Cyber Agents gebruiken, aldus de burgemeester. ,,HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant CyberAgents, kinderen tussen de acht en twaalf jaar kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente.’’

advertentie
advertentie